Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 17/10/2013 15:02

Πρόταση εκμετάλλευσης του Χ.Κ.Φαλακρού υπέβαλε η "ΧΙΩΝ" ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μετά την παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης της δημόσιας δασικής έκτασης και των εγκαταστάσεων του Χ.Κ.Φαλακρού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, δίδεται επιτέλους η δυνατότητα απομάκρυνσης όλων των αυθαίρετων ψευδοκατασκευών που υφίστανται στο χιονοδρομικό Φαλακρού και δυσφημούν την λειτουργία του.

Ανάλυση οικονομικών στοιχείων, εξάλλου, δείχνει ότι δεν είναι δυνατή η αυτοδύναμη λειτουργία του Χ.Κ.Φαλακρού στην παρούσα φάση. Η αρωγή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θεωρείται επιβεβλημένη όπως τις δύο τελευταίες χιονοδρομικές περιόδους, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επαναλειτουργία του Χ.Κ. Φαλακρού μετά την αναστολή της περιόδου 2010-11. Είναι απαραίτητη η ανακατανομή και επέκταση των δραστηριοτήτων ώστε η διαχείρισή του κέντρου να είναι τουλάχιστον οικονομικά ισοσκελισμένη. Άλλωστε, η σωστή οργάνωση - εκμετάλλευση του μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανάληψη της διαχείρισης του Κέντρου από την «ΧΙΩΝ» Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο -καινοτόμο για τη λειτουργία του χιονοδρομικού- καθώς μέτοχοι της επιχείρησης είναι εργαζόμενοι με δωδεκαετή εμπειρία που έχουν αγαπήσει και ταυτιστεί με το βουνό. Σκοπός της είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αξιοποίηση του Χ.Κ.Φαλακρού, του Ορεινού Όγκου και των Τουριστικών Προορισμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η «ΧΙΩΝ» εγγυάται τη μη καιροσκοπική λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την πρόοδό και την περαιτέρω ανάπτυξή του, με απώτερο σκοπό την οριστική οικονομική εξυγίανσή του και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.