Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 01/10/2013 12:04

Αναψε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014»

Ξεκίνησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία η λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014». Ο 18χρονος χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου, μέλος της εθνικής ομάδας χιονοδρομίας και συμμετέχων στους Ολυμπιακούς, ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας. Πρώτος Ρώσος λαμπαδηδρόμος ήταν ο αθλητής του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν, ο οποίος και παρέλαβε τη Φλόγα από τον Αντωνίου.

Το ιερό Φως του Ολυμπισμού μετά την Ολυμπία, συνέχισε το ταξίδι του με πρώτο σταθμό την Αμαλιάδα. Ακολούθησε η Αρχαία Ηλιδα, ο Πύργος, η Ζαχάρω, η Τρίπολη, το Λεβίδι και η Κλειτορία πριν φτάσει στα Καλάβρυτα, όπου και διανυκτέρευσε. Χθες, η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα, πέρασε από την Πάτρα και τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» , έφτασε στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και κατέληξε στο Καρπενήσι.

Παντού η υποδοχή από τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα θερμή και όλοι κατευόδωσαν το σύμβολο του Ολυμπισμού, με ευχές για φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη παντού στον κόσμο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της με τελικό σταθμό την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014. Δείτε περισσότερα για τη λαμπαδηδρομία εδώ