Use Klaoudatos Ski Bus
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2019 17:07

Χιονοπτώσεις 3-4/1/2019

Ολη η ηπειρωτική Ελλάδα, ορεινά και ημιορεινά, ακόμη και πεδινά στα άσπρα

Χιονοπτώσεις σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το βράδυ της Τετάρτης από τα ΒΔ και να επεκτείνονται σταδιακά σε όλη την ηπειρωτική χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Το ΧΚ. Παρνασσού άνοιξε μετά από αναστολή μιας ώρας λόγω ισχυρών ΝΔ ανέμων στις κορυφές και με πυκνή χιονόπτωση το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας καθώς και κεραυνούς περιστασιακά. Προστέθηκε φρέσκο χιόνι 40 εκατοστά ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί. Οι έμπειροι χιονοδρόμοι απόλαυσαν τις πούδρες αλλά οι λιγότερο έμπειροι δυσκολεύτηκαν από τις καιρικές συνθήκες και την περιορισμένη ορατότητα. Έντονες χιονοπτώσεις και στις γύρω περιοχές, στην Αγόριανη, μέσα στην πόλη της Αράχωβας αλλά και στο Λιβάδι Παρνασσού.

Φρέσκο χιόνι είχαμε και στα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα. Μεγαλύτερες ποσότητες προστέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε Πισοδέρι, Βασιλίτσα και Ανήλιο Μετσόβου ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και για το υπόλοιπο της μέρας. Φρέσκο χιόνι προστέθηκε και στα χιονοδρομικά κέντρα της Πελοποννήσου, στην ορεινή Κορινθία αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα έξω από την πόλη των Καλαβρύτων.

Πυκνή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη του Μετσόβου, χιονοπτώσεις στην Δροσοπηγή της Κόνιτσας ενώ το έστρωσε και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Σημαντικές χιονοπτώσεις και στην Αττική σε υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα, σε Πεντέλη, Διόνυσο, Νέα Μάκρη. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ σε πολλές περιοχές προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από την ενημέρωση της Αστυνομίας έχουμε διακοπές κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους λόγω χιονοπτώσεων, παγετού ή συσσώρευσης υδάτων. Αττική: Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς "REGENCY CAZINO MONT PARNES"

Ευρυτανία: Όλο το εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Καρπενησίου & Αγράφων (Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων) σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας (Από όρια Π.Ε. Φθιώτιδας έως όρια Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας). Επ. Ο. Δομνίστας ? Μεσοκώμης. Τ.Κ. Μεσοκώμη του Δήμου Καρπενησίου. Επ. Ο. Καρπενησίου Προυσού Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ Μαγνησία: Επ. Ο. Χανίων ? Κισσού Μαγνησίας, από Δ/ση Χ/Κ Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο. Βόλου Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος) - Κισσός Μαγνησίας.

Αχαΐα: Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης), από 11Ο χλμ. Αρκαδία: Επ. Ο. Ελάτης Χρυσοβιτσίου Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).