Use Klaoudatos Ski Bus
Δημοσιεύθηκε: 26/07/2018 11:33

Νέα τραγική κατάληξη ορειβάτη στον Όλυμπο

Νεκρός άνδρας 42 ετών-σε ημιλιπόθυμη κατάσταση βρέθηκε ο φίλος του

Τραγική η κατάληξη για άλλη μια φορά ,για εναν 42χρονο ορειβάτη κατά την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Ολύμπου. Νεκρός βρέθηκε ένας άντρας, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο στη θέση «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες έφερε τραύματα που μπορεί να προέκυψαν μετά από πτώση. Μαζί του βρίσκονταν και ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Αποστολίδης». Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής, οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα την ανάβασή τους για την κορυφή του Ολύμπου. Στη θέση «Στεφάνι» όμως, φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, σήμερα Πέμπτη, Ελικόπτερο Super Puma, που απογειώθηκε από την Λήμνο νωρίτερα σήμερα, προσπάθησε να προσεγγίσει πριν λίγο το οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του ορειβάτη. Ωστόσο, επειδή ο καιρός στο βουνό επιδεινώθηκε και πάλι, το ελικόπτερο εγκατέλειψε την προσπάθεια και η επιχείρηση διεκόπη.
Από τις 04:30 σήμερα τα ξημερώματα η ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο της ΕΟΔ ξεκίνησαν την μεγάλη προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό της σορού του άτυχου ορειβάτη. Η επιχείρηση έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ρίσκου για τους διασώστες.