Use Klaoudatos Ski Bus
Δημοσιεύθηκε: 19/07/2018 10:51

Ο προπονητής Τσακνάκης Αλέξανδρος για δεύτερη φορά στην Treble Cone Race Academy

Μαζί του προπονούνται και Ελληνες αθλητές ενόψει της νέας περιόδου

Η Treble Cone Race Academy ή TCRA, είναι μια αγωνιστική ακαδημία σκι που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, συγκεκριμένα στην Νέα Ζηλανδία και σε υψόμετρο 1700μ. κοντά στην πανέμορφη πόλη της WANAKA.

Στην Ελλάδα, αυτή η ακαδημία είναι άγνωστη αλλά στους κύκλους της Ευρώπης και της Αμερικής είναι ευρέως γνωστή για τις εξαιρετικές συνθήκες προπόνησης που παρέχει στους μεμονωμένους αθλητές από όλον τον κόσμο που θέλουν να ανέβουν επίπεδο. Πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του σκι όπως Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Καναδάς και Αμερική, πηγαίνουν στο TCRA για προετοιμασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε να προπονηθούν σε χειμωνιάτικες συνθήκες χιονιού και να δοκιμάσουν τον καινούργιο εξοπλισμό τους, ενόψει της νέας σεζόν, στις παγωμένες πίστες που προετοιμάζουν οι προπονητές του TCRA.

Σε αυτό το προπονητικό TEAM που αποτελείται από 12 Αυστριακούς και Καναδούς προπονητές ανήκει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και ο δικός μας ΕΛΛΗΝΑΣ προπονητής Αλπικού Σκι Τσακνάκης Αλέξανδρος. Ο Αλέξανδρος ή αλλιώς ΤSAKAS (όπως είναι γνωστός στο χώρο του Σκι), όντας προπονητής επί 3 συνεχόμενα έτη, του Κυπελλούχου Σωματείου ΕΟΣ Βόλου, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια να κοιτάει την κρίση να χτυπάει την πόρτα της Ελληνικής Χιονοδρομίας. Κατάφερε και ενσωματώθηκε σε αυτό το TEAM και μαζί του έχουν ακολουθήσει και κάποιοι αθλητές, οι οποίοι θέλουν και αυτοί με την σειρά τους να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αθλητές της Εθνικής ομάδας όπως ο Πρώιος Ιωάννης και Σαμαρίνου Μαρία, συμμετείχαν και ακολούθησαν τον Αλέξανδρο, πέρυσι σε αυτό το προπονητικό Camp, με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση του Πρώιου στον Διεθνή αγώνα Σλάλομ του Treble cone, στον οποίο κέρδισε αθλητές από παραδοσιακές χώρες στον χώρο του αλπικού σκι και ανέβασε το Ελληνικό σκι ένα σκαλί ψηλότερα.

Επίσης η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου, Τσιόβολου Μαρία Ελένη, η οποία ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή της Τσακνάκη Αλέξανδρου, θα συμμετάσχει και θα προπονηθεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο TCRA ,με σκοπό μέσα από τους 12 διεθνείς αγώνες εντός της Ν.Ζηλανδίας, με τον πρώτο αγώνα να διοργανώνεται πολύ νωρίς στις 1-4 Αυγούστου, να πιασει τα όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν την σεζόν 2018-2019,

Σημαντική προσθήκη την φετινή χρονιά θα είναι και ακόμα μια Κυπελλούχος Ελλάδος της κατηγορίας U16. O λόγος για ακόμη μια αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου, την Καλτσογιάννη Μαρία Νικολέτα, η οποία θα προπονηθεί με την elite του αλπικού σκι στις πλαγιές της Νέας Ζηλανδίας.

Βλέπουμε σιγά σιγά ότι το αλπικό σκι στην Ελλάδα ανεβαίνει επίπεδο, μέσα από ανθρώπους που έχουν μεράκι και όρεξη για το κάτι παραπάνω, όσον αφορά την Ελληνική Χιονοδρομία. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή που κάνουν να ανεβάσουν και να διαφημίσουν με τις επιδόσεις τους το Ελληνικό σκι και να παρακολουθούμε από τις παραλίες και την ζέστη, να οργώνουν τις χιονισμένες πλαγιές της Νέας Ζηλανδίας.