Use Klaoudatos Ski Bus
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2018 12:48

13000 επισκέπτες έχουν αποκλειστεί εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης στo Zermatt των Ελβετικών Αλπεων

Την ίδια ώρα χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή Sestiere στη Β. Ιταλία

Περίπου 13.000 τουρίστες έχουν αποκλειστεί μέχρι και σήμερα στο δημοφιλές θέρετρο του Zermatt στις Ελβετικές Αλπεις εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε το θέρετρο τις προηγούμενες ημέρες. Από το πρωί της Δευτέρας, ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο έκλεισε ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που το συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο, «κόπηκε» στις 17:30 το απόγευμα . Σχεδόν 80 εκ. χιονιού έχουν πέσει στο Zermatt το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Ελβετικό Ινστιτούτο έρευνας Χιονιού και Χιονοστιβάδας, το οποίο αύξησε το ρίσκο επικινδυνότητας χιονοστιβάδας στο μάξιμουμ (5/5). Αξιωματικός της αστυνομίας αναφέρει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημα εκκένωση, αλλά πραγματοποιείται μεταφορά από το θέρετρο περίπου 100 ατόμων/ώρα στο κοντινό χωριό Taesch.

Μπουλντόζες επιστρατεύτηκαν ώστε να ανοίξουν τον δρόμο στα εκχιονιστικά για να ρίξουν αλάτι, ενώ ελεγχόμενες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι που είχε συσσωρευτεί στους δρόμους και στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Σύμφωνα με την Janine Imesch, τουριστική πράκτορα της περιοχής έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος και πως δεν υπάρχει πανικός. Μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα είναι κλειστά, ενώ η κατάσταση στο χωριό είναι ομαλή. Ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Rory Biner αναφέρει ότι πολλά χρόνια είχαν να δουν χιονοπτώσεις τέτοιας έντασης.
Την ίδια ώρα χιονοστιβάδα έπληξε το θέρετρο στη περιοχή Sestiere στο Ολυμπιακό χωριό κοντά στο Τορίνο, στις Ιταλικές Αλπεις. Η χιονοστιβάδα έπεσε σε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο. Το προσωπικό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Μόνο το τελευταίο 48ωρο το χιόνι ξεπέρασε τα 2 μέτρα
Οι αρχές αναφέρουν ότι οι συνθήκες θα καλυτερέψουν από σήμερα.