Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 27/03/2017 12:58

Vorras Cup 24-26 Μαρτίου 2017

Πρώτος σε κατάταξη στο Team Parallel ο ΕΟΣ Νάουσας

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο ΠΑΧ ΑΓΕΝ FIS Vorras Cup το 3ήμερο 24-26 Μαρτίου από τον Σ.Χ.Ο. Έσπερος Καλ., τον Χ.Ο. Εδεσσας και φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομικών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ).
Την Παρασκευή είχαμε την Γιγαντιαία Κατάβαση, το Σάββατο την τεχνική κατάβαση- έναν αγώνα για το Εθνικό πρωτάθλημα και έναν FIS - και την Κυριακή ένα πολύ όμορφο άθλημα που δεν έχουμε δει πολλές φορές στην Ελλάδα, αυτό του Παράλληλου Ομαδικού. Οι Σύλλογοι δηλώνουν ομάδες 6 αθλητών, από τους οποίους διαγωνίζονται οι 4, 2 άνδρες και 2 γυναίκες σε πίστα διαμορφωμένη με 2 παράλληλες - από εδώ προκύπτει και το όνομα του αθλήματος - διαδρομές, όπου οι αθλητές σε ζευγάρια μπαίνουν σε αυτές ταυτόχρονα και κυριολεκτικά κοντράρονται για την νίκη.

Ο Σύλλογος που παίρνει 3 νίκες (ή σε περίπτωση ισοβαθμίας βάση χρόνου) προκρίνεται στον επόμενο γύρο(knock out δηλαδή) μέχρι να φτάσουμε στον μικρό και μεγάλο τελικό. Είναι ένα άθλημα με τρομερή ένταση και αναπάντεχες ανατροπές το οποίο ανεπιφύλακτα προτείνουμε στους χιονοδρόμους να παρακολουθήσουν την επόμενη φορά που θα οργανωθεί.

Δείτε ένα video από τον τελικό μεταξύ ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ και ΑΛΠΙΣ που αγωνίστηκαν για την 1η Πανελλήνια θέση την οποία τελικά κέρδισε άξια ο ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ


Από τον Πάνο Σαρίδη
photo:X.K. Βόρας-Καϊμάκτσαλαν facebook page