Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 17/01/2013 12:12

Sochi 2014: Παρουσιάστηκαν οι πυρσοί της χειμερινής ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας

Η Οργανωτική Επιτροπή «Sochi 2014» παρουσίασε στη Μόσχα τους πυρσούς της χειμερινής ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Εννέα μήνες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου του 2013, θα ξεκινήσουν από την Ολυμπία για το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος ταξίδι τους.

Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας η ολυμπιακή φλόγα αναμένεται να διανύσει 65000 χλμ (περισσότερο από 1,5 φορά η περιφέρεια της γης), όπου θα υψωθεί στο Elbrous (το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης), θα βυθιστεί στο βυθό της λίμνης Βαϊκάλης, θα φτάσει στο Βόρειο Πόλο, ενώ αναμένεται να πετάξει ακόμη και στο Διάστημα, πρωτού καταλήξει, στις 7 Φεβρουαρίου του 2014 στο Sochi. Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων έχει αρχίσει και όποιος θέλει μπορεί να λάβει μέρος σε αυτό το γεγονός.

Η όλη διοργάνωση των αγώνων αποτελεί σημαντικό στοίχημα για τη Ρωσία, όχι μόνο γιατί πρέπει να πραγματοποιήσει επιτυχώς ένα τέτοιου μεγέθους αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, αλλά γιατί πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των αγώνων, κυρίως λόγω των τεταμένων σχέσεων με τη γειτονική (και πολύ κοντά στο Sochi) Γεωργία.