Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 19/01/2017 10:30

Σεισμική χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στο Abruzzo στην κεντρική Ιταλία

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα πάνω από 30 οι αγνοούμενοι - ένας επίσημα νεκρός

Εγκλωβισμένοι μέσα στα συντρίμμια και σε μάζες από χιόνι μερικοί εγκλωβισμένοι επικοινωνούν με sms με τους συγγενείς τους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα διάσωσης πάνω από 30 άνθρωποι είναι οι αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο Rigopiano. To ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Farindola του Abruzzo(Κεντρική Ιταλία), στους πρόποδες του βουνού Gran Sasso. Η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από σεισμικές δονήσεις της Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της οροφής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω χιονοθύελλας και οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο με μεγάλη δυσκολία. "Υπάρχουν πολλοί νεκροί" δήλωσε ο Antonio Crocetta, αρχηγός της ομάδας διάσωσης.
Πάνω από 30 άνθρωποι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι διασώστες έφτασαν στο ξενοδοχείο με σκι κατά τις 04:00 σήμερα τα χαράματα. Τουλάχιστον 20 τουρίστες και 7 άτομα από το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο τς περιοχής, το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και έχει θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι.
Οι απανωτές σεισμικές δονήσεις στις ορεινές περιοχές της κεντρικής Ιταλίας σε συνδυασμό με τις πυκνές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει τον αποκλεισμό πολλών χωριών στις περιοχές Abruzzo, Marche και Lazio.



Το ξενοδοχείο Rigopianno πριν την κατάρρευση:

Live stream από το σημείο του συμβάντος από το periscope.tv

Ακόμη και σήμερα 20/1 υπάρχει ελπίδα ότι οι εγκλωβισμένοι έχουν μαζευτεί στο ισόγειο του ξενοδοχείου λόγω του συναγερμού για εγκατάλειψη κτιρίου από Σεισμό. Περισσότερα εδώ