Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 13/10/2016 21:12

Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών σε αναμονή μέχρι να το αναλάβει νέα διαχείριση

Eνα δημοφιλές χιονοδρομικό της Βόρειας Ελλάδας που από το 2002 έχει το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης στην Ελλάδα

Eνα δημοφιλές χιονοδρομικό της Βόρειας Ελλάδας που από το 2002 έχει το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης στην Ελλάδα. Το σύστημα αυτό αποτελείται από μεγάλα αντλιοστάσια, λιμνοδεξαμενή αποθήκευσης περίπου 10.000κμ νερού, δίκτυο υπόγειων σωληνώσεων, 20 κανόνια και 6 sticks εκτόξευσης/παραγωγής χιονιού.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση του είναι σε εξέλιξη. 10 ημέρες το αργότερο πριν τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα του διαγωνισμού, θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο Διαύγεια και στο τύπο. To αρχικό ποσό των 30000 Ευρώ αναμένεται να ανέβει έως και 30% κρίνοντας από το έως σήμερα επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Πρέπει όμως να γίνει γνωστό ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει τα έξοδα του ποιοτικού ελέγχου της πενταετίας το οποίο κόστος μπορεί να είναι έως και 60000 ευρώ.

Το επιχειρηματικό ρίσκο είναι ο καιρός και οι μη αναμενόμενες βλάβες. Αν έχουμε την καιρική κατάσταση της προηγούμενης σεζόν χωρίς χιονοπτώσεις αλλά και χωρίς χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να λειτουργήσει η τεχνητή χιόνωση τότε ο επιχειρηματίας θα υποστεί ζημιές αν όμως υπάρχει ικανή χιονόπτωση για να λειτουργήσει ομαλά το κέντρο τότε αυτό συνεπάγεται κέρδος για τον επιχειρηματία. Στη πράξη κερδοφορία θα υπάρξει αν λειτουργήσει κανονικά τουλάχιστον 8-9 Σαββατοκύριακα. Στην εκμίσθωση περιλαμβάνεται και το ξενοδοχείο του χιονοδρομικού.
Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τον ποιοτικό έλεγχο είναι οι: ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. και Υιοι Ν. Νουλίκα Ο.Ε. Πέρα από τον έλεγχο συρματόσχοινων, τροχαλιών, αναβατήρων, υδραυλικών και ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συστημάτων εξετάζονται και οι πυλώνες.

Ο χρόνος μίσθωσης περιορίζεται σε ένα έτος όπως έχει ήδη γίνει ανάθεση χρηματοοικονομικής μελέτης του χιονοδρομικού στη Deloitte και με βάση αυτή τη μελέτη, η οποία και θα καθορίσει την άξια και τις δυνατότητες του χιονοδρομικού, θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός διάρκειας διαχείρισης και εκμετάλλευσης 35 χρονών από ιδιώτη.

Για περισσότερες πληροφορίες όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δήμο Νάουσας στο τηλέφωνο 2332350300

snowreport.gr