Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 07/10/2016 12:30

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα της χειμερινής περιόδου

6 προτάσεις πριν την πρώτη σας εξόρμηση

Ο χειμώνας κάνει σιγά-σιγά την εμφάνιση του και θα φτάσει η στιγμή που θα γλιστράμε στις χιονισμένες πλαγιές.. ανάλογα βέβαια και με τη καιρό θα μας κάνει φέτος γιατί πέρυσι δεν ήταν και τόσο ευχάριστα τα πράγματα.. καλό όμως είναι να ετοιμαζόμαστε γιατί κάπου ακούσθηκε και για πρόωρο χειμώνα!! Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα: 6 προτάσεις πριν την πρώτη σας εξόρμηση

1. Φυσική κατάσταση
Συνήθως, οι περισσότεροι, για να διατηρήσουμε την φόρμα μας και κυρίως του μύες στα πόδια πηγαίνουμε στο γυμναστήριο για να κάνουμε cross fit και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Παρόλαυτα εμείς προτείνουμε καλύτερα μια εξωτερική δραστηριότητα. Κάντε κάτι το οποίο σας αρέσει και παράλληλα σας γυμνάζει... όπως ανηφορικό περπάτημα στο Λυκαβηττό ή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ποδήλατο, τρέξιμο, hiking στο βουνό ή ορειβασία. Η στις παραλίες windsurfing, kitesurfing, paddling και κολύμπι. Μην κλειστείτε στους 4 τοίχους του γυμναστηρίου αλλά και αν προτιμάτε να κλειστείτε πηγαίνετε για χορό salsa και θα διαπιστώσετε ότι και εκεί θα κάνετε 360! Περιορίστε τις ταβέρνες γιατί τα κιλά δεν βοηθούν σε κανένα άθλημα!

2. Προμηθευτείτε και ελέγξτε εξοπλισμό και ρούχα
Στα καταστήματα χειμερινού εξοπλισμού θα εκπλαγείτε με τι επιστημονική ανάλυση παίζει γύρω από ένα ρούχο. Κυρίως κοιτάμε να είναι ανθεκτικό και να προστατεύει στα πεσίματα, άνετο, ελαφρύ, διαπνέον (goretex) αλλά φυσικά και ζεστό ακόμη και όταν βρεθείς σε μια χιονοθύελλα. Ελεγχος κατάστασης εξοπλισμού σκι, snowboard και μποτών. Ελέγχουμε αν δουλεύει σωστά ότι κινείται, οι δέστρες, τα κουμπώματα... και κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις εκ των προτέρων για να μην ψάχνουμε κατσαβίδι όταν είμαστε στη κορυφή από τον λιφτιέρη. Συντήρηση και επισκευή πέδιλων ή snowboard με wax για ταχύτητα και κοφτερές κόγχες για καλό κράτημα στο πάγο. Τα περισσότερα καταστήματα εξοπλισμού κάνουν επισκευές και συντήρηση και τώρα δεν έχουν τόση δουλεία. Επωφεληθείτε!

3. Αν δεν ανεβαίνετε με Ski Bus, ελέγξτε το αυτοκίνητο σας
Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών και αν θέλουν αλλαγή προτιμήστε χιονολάστιχα. Οι αλυσίδες μπορεί αν έχουν σκουριάσει να είναι άχρηστες και να θέλουν αλλαγή. Το διαπιστώνεις μόνο όταν ανοίξεις το κουτί τους. Αντιψυκτικό στο ψυγείο και στους καθαριστήρες, μερικοί βάζουν και κάτι σαν αντιψυκτικό και στο καύσιμο. Ρωτήστε στο βενζινάδικο στο Λιβάδι. Η μπαταρία να είναι σε καλή κατάσταση γιατί στο κρύο πέφτει η απόδοση της. Ενα πλαστικό φτυάρι είναι πάντα χρήσιμο όταν βρεις το αυτοκίνητο σου καλυμμένο με χιόνι.

4. Ενημερωθείτε
Ενημερωθείτε από χειμερινά sites (όπως το δικό μας), περιοδικά χειμερινών σπορ και πηγαίνετε σε εκδηλώσεις, όπως το Flow Film festival που πραγματοποιείται σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη και το Adventure Film Festival του Way Out που γίνεται στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Βλέποντας τέτοιες ταινίες μαζί με άλλους που έχουν το ίδιο χόμπι όλο και κάποιες νέες γνωριμίες θα προκύψουν και όλο θα σας μπουν νέες ιδέες. Πχ κανένα ταξίδι στις Αλπεις για αλλαγή?

5. Προμηθευτείτε τη Snow Report Card
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτή την κάρτα έχετε μια πιο φιλική και χιονοδρομική αντιμετώπιση από τους συνεργάτες μας και φυσικά και καλύτερες τιμές στις υπηρεσίες ( ski pass, ski bus, ενοικιάσεις ) και στην αγορά εξοπλισμού.

6. Επικοινωνήστε με μια σχολή σκι/snowboard τώρα
Για όσους από εσάς ήρθε η ώρα να κάνετε τα πρώτα σας βήματα μπορείτε να έρθετε από τώρα σε επαφή με μια σχολή σκι/snowboard να κλείσετε τα ραντεβού σας και να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε έτσι ώστε όταν ανεβείτε να είστε ήδη οργανωμένοι και να μη καταλήξετε να κάνετε έλκηθρο. Αν και το έλκηθρο είναι και αυτό ένα σοβαρό άθλημα όταν γίνεται οργανωμένα. Oι έμπειροι μπορούν να κάνουν προχωρημένα μαθήματα για να βελτιώσουν το style και τη τεχνική τους.

Είμαστε έτοιμοι και έχουμε καλή υγεία? Ας ρίξει πολύ χιόνι τώρα!

snowreport.gr