Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 01/07/2016 09:31

Με μεγάλη συμμετοχή γίνεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ. Πισοδερίου από 1 με 3 Ιουλίου

1-3 Ιουλίου 2016

Στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ. Πισοδερίου, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 3 Ιούλη του 2016 το 25ο αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με την συμμετοχή τουλάχιστον 5.000 κατασκηνωτών.
Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί σε ένα πανέμορφο μέρος στο βουνό, σε υψόμετρο 1.550 μ. μέσα σε δάσος οξιάς, σε οργανωμένο χώρο με τις απαραίτητες υποδομές. Στο πλαίσιο του διημέρου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις γνωριμίας με τη «ζωντανή ιστορία» του τόπου, καθώς στην περιοχή μπορεί να συναντήσει κανείς οχυρωματικές θέσεις του ΔΣΕ, αμπριά, κορυφές και μέρη όπου έδρασε ο ΔΣΕ.
Το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1 Ιούλη
19.00: Εκδήλωση με θέμα «Οι λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές του ΔΣΕ στο Βίτσι».
21.00: Προβολή βίντεο για τη δράση του ΔΣΕ.
21.30: Συγκρότημα με παραδοσιακά χάλκινα από την περιοχή.
22.00: Λαϊκό γλέντι από τους «Πέντε εν δράσει».


live broadcast από το snowreport.gr εδώ

Σάββατο 2 Ιούλη
09.00: Πεζοπορία - ανάβαση σε ορειβατική διαδρομή που ξεκινά από το χώρο της κατασκήνωσης και καταλήγει στην κορυφή Βίγλα. Η διαδρομή κρατά περίπου μία ώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οχυρωματικές θέσεις και αμπριά του ΔΣΕ. Στην κορυφή θα γίνει ξενάγηση και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ανέβει δωρεάν και με το «λιφτ» του X.K Πισοδερίου.
10.00: Επίσκεψη - περίπατος στο νοσοκομείο - σπηλιά του ΔΣΕ στο χωριό Βροντερό και στο μνημείο του Πέτρου Κόκκαλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
10.00: Επίσκεψη - περίπατος στη σπηλιά του Ζαχαριάδη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στο χωριό Πύλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
17.30: Αθλητικές δραστηριότητες. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές, που έχει επιμεληθεί η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.
20.00: Χαιρετισμός από την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
20.30: Παρουσίαση του CD με ανέκδοτα τραγούδια του ΔΣΕ από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
21.30: Συναυλία με τους Sober.
23.00: Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και την ορχήστρα του.

Κυριακή 3 Ιούλη
10.00: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Φλώρινας, με προορισμό το μνημείο των νεκρών του ΔΣΕ.
11.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.
13.00: Αναχώρηση των Οργανώσεων.

Στο χώρο θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», απ' όπου οι κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις νέες εκδόσεις για τον ΔΣΕ (φωτογραφικό λεύκωμα από το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, συλλογή κειμένων για τον ΔΣΕ εμπλουτισμένη με έγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ), ενώ θα υπάρχει και έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες και συνολικά για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή, στην οποία θα γίνονται ξεναγήσεις.