Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2016 09:52

Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον που θέλει να μάθει Ski ή Snowboard

Κάντε μάθημα με εκπαιδευτή χιονοδρομίας και όχι με τους φίλους

Επιτέλους χιονίζει!
Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον που θέλει να μάθει Ski ή Snowboard. Για τα παιδιά η ιδανική ηλικία για Ski είναι απο 5ετών και για Snowboard μετά τα 10. Δεν χρειάζεται να ξέρεις Ski για να μάθεις Snowboard ή το αντίθετο.

Μάθημα με εκπαιδευτή χιονοδρομίας και όχι με τους φίλους, που μπορεί να είναι άριστοι χιονοδρόμοι αλλά δεν εχουν την απαραίτητη κατάρτιση στις μεθόδους εκμάθησης του Ski και του Snowboard ή ποιές είναι οι διαδρομές πάνω στις πίστες που πρέπει να ακολουθήσει ο εκπαιδευόμενος ανάλογα με το επίπεδό του. Ο εκπαιδευτής πρέπει να είναι πιστοποιημένος με πτυχίο Χιονοδρομίας. Στο παρακάτω link θα βρείτε τους πιστοποιημένους ανεξάρτητους εκπαιδευτές χιονοδρομίας που εργάζονται στον Παρνασσό: εδώ

Ο κάθε χιονοδρόμος οφείλει να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να δίνει σημασία στη σήμανση και στην οριοθέτηση των πιστών.

Απαραίτητα ακόμα κι απ’ την πρώτη φορά είναι τα ειδικά ζεστά και αδιάβροχα ρούχα όπως παντελόνι, μπουφάν, γάντια, σκουφί, γυαλιά ηλίου ή μάσκα και αντιηλιακό. Στα παιδιά απαραίτητο είναι πάντα το κράνος και η μάσκα.

Εξοπλισμό μπορεί να νοικιάσει κάποιος με ημερήσια χρέωση απο κάποιο μαγαζί στην Αράχωβα, στο Λειβάδι Παρνασσού, στο Πολύδροσο ή απο το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Κελλάρια.

Πρόσβαση στον Παρνασσό με: - ιδιωτικό μέσο ή - Ski Bus που έρχεται στα Κελλάρια κατευθείαν απο την Αθήνα. Κάποιες εταιρείες είναι συμβεβλημένες με το χιονοδρομικό κέντρο και υπάρχει έκπτωση στην ημερήσια κάρτα των αναβατήρων σε συνδυασμό με το εισητήριο του λεωφορείου.

Ανθη Χατζησαράντη
Freelance Ski &Snowboard Instructor
axatzisara@yahoo.com
Facebook page