Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 22/12/2015 13:02

Μεταφορές χιονιού με φορτηγά στο Χ.Κ. Καρπενησίου

Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη με μεταφορά χιονιού στο χιονοδρομικό προκειμένου να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των εορτών

H έλλειψη χιονιού φέτος δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη, παρόλαυτα η διοίκηση του χιονοδρομικού του Καρπενησίου επινόησε και εφάρμοσε σχέδιο διάσωσης με την επιστράτευση φορτηγών, μπουλντόζων, χιονοστρωτήρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, για την επαρκή χιονοκάλυψη των πιστών Θησέας και Τάκης Φλέγκας γίνονται οι εξής ενέργειες: 3 φορτηγά και 3 εκσκαφείς μετέχουν στην προσπάθεια με την εκτέλεση 40 δρομολογίων περίπου την ημέρα για την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χιονιού από τα πλαϊνά του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί και χιονοπαγίδες έτσι ώστε να μην χάνεται το χιόνι όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι ποσότητες χιονιού εκφορτώνονται στη βάση της εκάστοτε πίστας και στη συνέχεια απλώνονται και φρεζάρονται στα σημεία όπου η υπάρχουσα χιονοκάλυψη δεν είναι επαρκής.

O Διευθυντής του Χ.Κ. Καρπενησίου, Κώστας Παπαιωάννου είπε χαρακτηριστικά στο Snow Report ότι "Το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί το βασικό πόλο έλξης τουρισμού στην γύρω περιοχή του Καρπενησίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κατ επέκταση δίνει βιωσιμότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, κέντρα εστίασης και καταστήματα. Κάνουμε το παν ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του κατά την περίοδο των εορτών"

Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και σε άλλα χιονοδρομικά στην Ελλάδα, δείχνοντας την επιθυμία να μην πάει χαμένη ούτε μια μέρα χιονόπτωσης, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στις γιορτές και ο κόσμος επιδιώκει εξόρμηση στα βουνά. Η ενέργεια μεταφοράς χιονιού με φορτηγά αποτελεί καινοτόμο ελληνικό φαινόμενο.