Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 24/08/2015 15:10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ FESTIVAL KITESURF-WINDSURF 2015 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εγινε και φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά το festival kite surf & windsurf στον φάρο στην παραλία Ραχών (Δήμος Στυλίδας) από τον Όμιλο Aθλητών kitesurf Ραχών με επωνυμία "Ο.Α.Κ".

Ο αέρας μεταξύ 18-22 knots την πρώτη μέρα του festival (Σάββατο 29/08/2015) , δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους του αθλήματος του freestyle kitesurf, επιδεικνύοντας τις ικανότητες τους παρουσιάζοντας άλματα και tricks υψηλού επιπέδου, καθώς και οι συνεχής εναλλαγές αθλητών στις πρώτες θέσεις του αγωνίσματος course-race κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών μέχρι τελευταία στιγμή (δηλώσαν παρόντες εντυπωσιασμένοι από την εκδήλωση στον χώρο της γραμματείας περίπου 200 άτομα). Δυστυχώς την δεύτερη μέρα του festival ο αέρας δεν ήταν επαρκής ώστε να πραγματοποιηθεί το freestyle kitesurf αντρών (Κυριακή 30/08/2015).

Οι συμμετοχές ήταν πολλές από όλη την Ελλάδα (Θες/νικη-Λάρισα-Βόλο-Λευκάδα-Άστρος-Εύβοια-Λαμία-Άμφισσα-Αταλάντη-Αθήνα-Πάτρα) περίπου 40 αθλητές συνολικά και στα 2 αθλήματα!

Οι κατηγορίες των αγώνων ήταν:
1.kite surf free style γυναικών
2.kite surf free style ανδρών
3.kite surf course race
4.wind surf course- race

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
Kitesurf freestyle γυναικών
1η. Ανθία Χρόνη
2η. Αγριογιάννη Μαρία
3η. Πενταρά Μαριβάσια

Kite surf course race
1ος Λιβανός Γιάννης
2ος Τρεβλόπουλος Κωνσταντίνος
3ος Παπαδημητρούλιας Στέλιος

Wind surf course-race
1ος Καλτσάς Νάσος
2ος Διαμαντής Ιωάννης
3ος Πολυμενίδης Δημήτρης

Τις απονομές των κυπέλων έκαναν οι : Κεσμετζής Ιωακείμ (Πρόεδρος του Ομίλου), Ευαγγελάρας Δημήτρης (Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραχών) και Στέκας Αντώνης (Υπεύθυνος της εταιρείας Humak Security Services).

Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει :τον Δήμο Στυλίδας για την βοήθεια και συμπαράσταση του, Το λιμεναρχείο Στυλίδας για την βοήθεια στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, Το ΕΚΑΒ Λαμίας που παραβρισκόταν και τις 2 μέρες έτοιμο? βοηθώντας στην αποκατάσταση αθλητών που τραυματιστήκαν. Τον Ναυτικό Όμιλο Ραχών που στήριξε με υλικό αλλά και προσωπικό έργο όλη την οργάνωση του cource ?race.

Τους χορηγούς
Faros Kiteclub Humak Security Services Red bull Ζώτος-Funsports Kiteclub SN Performance και Brunotti We ride Local Kite for Life Snowreport-Beach report.gr Κανάλι STAR To safe water sports για την ομιλία τους όσον αφορά την δράση τους σχετικά με την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ
Και πάνω απ’ όλα τους εθελοντές !!!!

- Η γνωστοποίηση του αθλήματος στην ελληνική επικράτεια καθώς και της επιθυμίας μας να συμμετέχουμε με αθλητές μας στην ολυμπιάδα 2016 οπού και συμπεριληφθεί το σκέλος του course-kitesurf καθώς και το όραμα μας να γεμίσει η θαλασσιά περιοχή των Ραχών με ζωντανά χρώματα από τα πανιά των αετών και των windsurf, καταρρίπτοντας κάθε άλλο πανελλήνιο ρεκόρ ταυτόχρονης συμμετοχής, ώστε μέσα από αυτή τη προσπάθεια, να ευαισθητοποιήσουμε και τον τελευταίο Έλληνα για την διατήρηση της πανέμορφης πολιτισμικής κληρονομιάς, που δεν είναι άλλη από τις καθαρές θάλασσες και παραλίες που διαθέτει η χωρά μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία??..

Επισημαίνουμε δε, την μεγάλη προσέλευση αθλητών αλλά και τουριστών για να εξασκήσουν το αγαπημένο τους άθλημα αλλά και να θαυμάσουν το όμορφο θέαμα μιας και το επίπεδο είναι παρά πολύ υψηλό, βοηθώντας ταυτόχρονα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.