Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 16/03/2015 11:51

Συμμετοχή Ελλήνων Χιονοδρόμων σε Μαραθώνιο με Σκι στην Ελβετία

Οι Έλληνες σκιέρ (από αριστ.): Ζάχος Πέτρος (Καβάλα), Παππάς Χρήστος (Νάουσα), Γραμματικόπουλος Ανδρέας (Βέροια), Στεργίου Βασίλης (Αλμυρός), Κων/νίδου Παναγιώτα και Κασάπης Κώστας (Δράμα)

Για μία ακόμη χρονιά, έξι Έλληνες χιονοδρόμοι συμμετείχαν στον πιο δημοφιλή μαραθώνιο με σκι αντοχής που γίνεται στο St. Μoritz της Ελβετίας κάθε 2η Κυριακή του Μαρτίου εδώ και 47 χρόνια.
Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 13.000 σκιέρ αντοχής, αθλητές εν ενεργεία, παλαίμαχοι μέχρι και απλοί αθλούμενοι από 63 χώρες.
Όλοι οι Έλληνες σκιέρ, οι περισσότεροι παλαίμαχοι του αθλήματος, ο καθένας με τη δική του παρουσία και προσφορά στο χώρο της χιονοδρομίας, τερμάτισαν τα 42 χιλ. του αγώνα με αξιόλογες επιδόσεις για την κατηγορία του καθενός, έχοντας σαν υποστήριξη το 20μελές φαν-κλαμπ μελών και φίλων του ΕΟΣ Δράμας που πάντοτε συμπαρίσταται στους αγώνες αυτούς.
Όπως δήλωσαν οι σκιέρ μας,
«σκοπός της συμμετοχής μας, εκτός από την προσωπική μας ικανοποίηση, είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα έχει χιονοδρομική ταυτότητα και ότι είμαστε περήφανοι που μάθαμε σκι στη χώρα μας. Η συμμετοχή μας είναι ένα προσκλητήριο για όσους αγαπούν την άθληση στα βουνά αλλά και για τους αθλούμενους σε άλλα σπορ, ότι με το σκι αντοχής μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση, να γυμνάσει όλο του το σώμα με πιο εύκολο και πιο προσιτό τρόπο από κάθε άποψη»

Για περισσότερες πληροφορίες, τα αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.engadin-skimarathon.com