Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 12/03/2015 12:29

Πολλά τα προβλήματα από τον καιρό στο Πανελλήνιο των μικρών στο Βίτσι. Σκι Cross στο Χιονοδρομικό της Βίγλας

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Βίτσι δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων (7-8/3/2015). Τελικά πραγματοποιήθηκε μόνο το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, με τους μικρούς αθλητές -τριες πάντως να ανταποκρίνονται στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Στους παίδες, οι Αναστάσιος Βασιλείου, Δημήτρης Δημητριάδης (ΣΧΟ Καστοριάς) διεκδίκησαν μέχρι τέλους το χρυσό, που το κατέκτησε ο Βασιλείου, με εξαιρετική δεύτερη διαδρομή. Στις κορασίδες, νικήτρια ήταν η Στεφανία Τσιτσέλη (ΓΡΕ) και ακολούθησε πολύ κοντά η Φανή Μαρμαρέλη (ΣΕΡ).

Στους μικρούς παίδες και πάλι τα Γρεβενά, με τον Αθανάσιο Τσιτσέλη είχε μια εξαιρετική παρουσία και κέρδισε, ενώ στις μικρές κορασίδες νικητής ήταν ο Βόλος με την Σοφία Αγιώτη-Γεωργούλα. Το μεγάλο φαβορί η Μαρία Ελένη Τσιοβόλου είχε μια καταπληκτική πρώτη διαδρομή αλλά δεν ολοκλήρωσε τη δεύτερη με αποτέλεσμα να μην πάρει κατάταξη.
Η συνέχεια του Πρωταθλήματος θα δοθεί το επόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πήλιο με το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και με τους αθλητές να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Σκι Cross στην Βίγλα

Ένα νέο αγώνισμα διεξήχθη στο Χιονοδρομικό της Βίγλας Πισοδερίου την περασμένη Κυριακή (8/3). Πρόκειται για το Σκι Cross, ένα αγώνισμα που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Λιλεχάμερ 2016).
Το συγκεκριμένο αγώνισμα συνδυάζει το σκι Αντοχής με τα Αλπικά Αγωνίσματα, με τους αθλητές να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν διάφορες δεξιότητες που συναντάμε κυρίως στα Αλπικά. Ο ΣΟΧ Φλώρινας παράλληλα διοργάνωσε με επιτυχία -μετά από πολλά χρόνια- και έναν αγώνα Δρ. Αντοχής σε κάκιστες όμως καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν αρκετά σωματεία-αθλητές να συμμετάσχουν.
Αγωνιστικά, τα φαβορί των αγώνων Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ) και Ελισάβετ Αναστασιάδου (ΝΑΟ), κατέκτησαν το χρυσό στους παίδες και κορασίδες. Στην κατηγορία παμπαίδων ξεχώρισε ο Βασίλης Σαρακίνης (ΑΟΦ), ενώ η Γιαννακοβίτη Στυλιανή (ΝΑΟ) είχε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία παγκορασίδων.