Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 12/02/2015 11:43

Pierra Creta ή Θάνατος!!!

7-8 Μαρτίου, Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια, Ψηλορείτης, Κρήτη

Το Pierra Creta είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι που διοργανώνεται στην Κρήτη και διεξήχθη πέρσι για πρώτη φορά. Την οργάνωση είχε αναλάβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης, με συνδιοργανωτές το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της περιφέρειας Κρήτης, τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, το δήμο Ανωγείων και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών του δήμου Μυλοποτάμου. Είχε 80 περίπου συμμετοχές από Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία και Γερμανία, πράγμα που θεωρείται μεγάλη επιτυχία για πρώτη διοργάνωση.

Πέρα από τις καταπληκτικές συνθήκες για χιονοδρομία που χάρισε στους συμμετέχοντες ο Ψηλορείτης, οι άνθρωποι από τα χωριά της πάνω ρίζας Ανώγεια - Ζωνιανά - Λιβάδια, οργάνωσαν ανεπανάληπτη υποδοχή και γλέντι που κέρδισε τους συμμετέχοντες με συνέπεια να χαρακτηριστεί ο πιο επιτυχημένος αγώνας του είδους του, για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο.
Σε επίπεδο Ελλάδας ο αγώνας αυτός αποτελεί πλέον θεσμό. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την διοργάνωση και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό, να έρθει και να ζήσει την εμπειρία ενός Pierra Creta. Σε αυτό βοηθάει η πρώτη επιτυχημένη χρονιά, και το γεγονός ότι οι ξένοι που είχαν πάρει μέρος, ήταν προσωπικότητες του χώρου και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Παράδειγμα ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας ο υπεραθλητής Benedict Boehm, ο οποίος πέρα από ρεκόρ ανάβασης σε κορυφές 8000μ των Ιμαλαΐων είναι και brand manager της μεγαλύτερης εταιρίας ειδών ορειβατικού σκι στον κόσμο της Dynafit, και φεύγοντας έλεγε ότι δεν είχε ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο. Ο Christophe Mullen υπεύθυνος του group excellence της Εθνικής Σχολής Σκι και Αλπινισμού της Γαλλίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, αν συνεχίσετε έτσι σε 3-4 χρόνια θα είναι ο αγώνας που θα θέλει να τρέξει όλη η Ευρώπη.

Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που δημιουργήσαμε εντός και εκτός Ελλάδας και κάθε χρόνο να προσφέρουμε μια αξιόλογη διοργάνωση και μια δυνατή εμπειρία. Φέτος ακολουθεί τη διεθνή πρακτική -μια πρακτική με την οποία είμαστε απόλυτα σύμφωνοι- και οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν σε ζευγάρια (αγώνας ομάδων). Βρείτε λοιπόν το ζευγάρι σας και σας περιμένουμε την Κυριακή 8 Μαρτίου στον Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια, για άλλη μια αξέχαστη εμπειρία Pierra Creta

Ενδεικτικό Πρόγραμμα αγώνα

Σαββάτο 7 Μαρτίου
-Άφιξη
10:00 - Αναχώρηση από Ηράκλειο για Ανώγεια
12:00 - Άφιξη Ανώγεια
- Τακτοποίηση εγγραφών και διαμονής
14:00 - Ελεύθερος χρόνος και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες (δεν καλύπτεται το γεύμα)
16:30 - Τέλος ελεύθερου χρόνου - Συγκέντρωση
17:00 - Αναχώρηση για Ζωνιανά
17:30 - Επίσκεψη στο σπήλαιο Σφενδόνη
19:00 - Ενημέρωση αγώνα
- Τελετή έναρξης

Κυριακή 8 Μαρτίου
07:30 - Αναχώρηση από Ανώγεια
08:30 - Άφιξη στον χώρο εκκίνησης
09:30 - Έναρξη αγώνα
15:00 - Λήξη αγώνα
- Απονομές
17:00 - Αναχώρηση από Μυγερό για Ανώγεια
- Χρόνος για τακτοποίηση
19:30 - Αναχώρηση για Λιβάδια
- Τελετή λήξης ( μην την χάσετε)