Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2015 18:58

Εκλογές με άστατο καιρό και φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας!!

O Φεβρουάριος θα μπει με χειμωνιάτικες διαθέσεις και πολλές υποσχέσεις για χιόνια και σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας μας.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σήμερα Σάββατο. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο, στη Πελοπόννησο, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου χρειάζεται την ανάλογη προσοχή τις επόμενες ώρες. Με παρόμοιες συνθήκες θα κυλίσει και η αυριανή μέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο και ανατολική νησιωτική χώρα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με ενδεικτικά υψόμετρα τα 1200 μέτρα σε Ήπειρο και Δ.Μακεδονία και τα 1500 στις υπόλοιπες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές. Στην Πελοπόννησο οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται σε κάπως μεγαλύτερα υψόμετρα. Αιτία για όλα αυτά είναι το οργανωμένο σύστημα με μέτωπα στην περιοχή της Σαρδηνίας που στροβιλίζεται και κινείται πολύ αργά ανατολικά και αναμένεται να μας απασχολήσει για το προσεχές διήμερο.

Από την Τρίτη καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει σταδιακά από τα νότια κράσπεδα της χώρας μας προς την περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και ο υδράργυρος ενώ δεν θα λείπουν και κάποια ασθενή κατά βάση φαινόμενα.

Νέα μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τα χιόνια να περιορίζονται στα ορεινά της βορειότερης χώρας αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος.

Όπως διαπιστώνουμε για το προσεχές διάστημα υπάρχει μία ιδιαίτερη κινητικότητα συστημάτων στην κεντρική μεσόγειο που επηρεάζει στη συνέχεια την χώρα μας και σηματοδοτεί την σταδιακή αλλαγή της κυκλοφορίας ώστε οι συνθήκες να ευνοούν για ένα ψυχρό πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ο Φεβρουάριος θα μπει με χειμωνιάτικες διαθέσεις και πολλές υποσχέσεις για χιόνια και σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας μας.
GD