Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 22/12/2014 09:18

Από το Σάββατο 27/12 ξεκινούν οι χιονοπτώσεις με συνέχεια.

Tις τελευταίες μέρες του τρέχοντος και τις πρώτες μέρες του νέου έτους χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες πρόσκαιρα θα κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ξεροβόρι και κρύο σήμερα Δευτέρα, μεταβολή του καιρού με αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας από τη Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Η ψυχρή μετωπική επιφάνεια που διασχίζει ήδη τα βορειοναταολικά Βαλκάνια είναι η αιτία για την ενίσχυση των βορείων ανέμων στην ανατολική χώρα και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η ξηρή μεταβολή αυτή όμως θα είναι πρόσκαιρη αφού με την απομάκρυνση της διαταραχής υψηλές πιέσεις θα καλύψουν τον Ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα την σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και την ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει την Παραμονή και Ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όπως όμως ήδη σας έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενά μας άρθρα η πρόσκαιρη αυτή μεταβολή του καιρού είναι η αρχή μιας ουσιαστικής αλλαγής της κυκλοφορίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα τα αποτελέσματα της οποίας θα τα δούμε στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες του τρέχοντος και τις πρώτες μέρες του νέου έτους με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες πρόσκαιρα θα κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Μάλιστα αν οι συνθήκες ευνοήσουν σε μία κορύφωση της μεσημβρινής ανταλλαγής ενέργειας πιθανότατα τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Ας ετοιμάζονται λοιπόν οι φίλοι και λάτρεις των χειμερινών σπορ αφού κατά την διαδικασία αλλαγής σκυτάλης των δύο χρόνων σταδιακά θα τίθενται σε κανονική λειτουργία το ένα μετά το άλλο τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
gd