Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 08/12/2014 09:47

Αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη μάλιστα τα χιόνια θα κατέβουν πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Το βαρομετρικό χαμηλό της Σικελίας ήρθε και στη χώρα μας και "οργανώνεται" με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές βροχές ενώ δεν θα λείψουν τα χιόνια από τα ορεινά τμήματα κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη μάλιστα τα χιόνια θα κατέβουν πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Από την Πέμπτη θα μας απασχολήσει ένα νέο σύστημα από τον Κόλπο της Σύρτης το οποίο περνώντας από τα νοτιότερα κράσπεδα της χώρας μας προς την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Οι χιονοπτώσεις εντούτοις θα περιορίζονται σε βουνά με μεγάλο υψόμετρο του Ελληνικού ηπειρωτικού κορμού.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι συγκυριακά και μόνο οι διαδοχικές διαταραχές με τις αποκομμένες ψυχρές λίμνες που διασχίζουν την χώρα μας σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη το τελευταίο διάστημα δεν συνοδεύονται και με μεσημβρινή κυκλοφορία που θα έφερναν αρκετά ψυχρότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας.

Υπομονή λοιπόν και παρότι φαίνεται πως και η εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα θα χαρακτηριστεί από σχετικά ήπιο καιρό, όσο αφορά τουλάχιστον τις θερμοκρασιακές τιμές, ακολουθεί αμέσως μετά μια σημαντική αλλαγή της κυκλοφορίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Ίσως λοιπόν τα λευκά Χριστούγεννα που προσδοκούν μικροί και μεγάλοι να μην τα δούμε και φέτος αλλά οι μέρες κοντά στην Πρωτοχρονιά να θέσουν μια σοβαρή υποψηφιότητα για να ντυθούν ή τουλάχιστον να προβάρουν τα λευκά τους.
gd