Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 02/12/2014 11:45

X.K. Σελίου. Η νέα διοίκηση δεν προχωράει στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής.

Είναι οι οφειλές κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που βρήκε η νέα Διοίκηση και αφορούν χρέη προς το ΙΚΑ και τρίτους και που χωρίς κρατική επιχορήγηση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Νέα Διοίκηση ορίστηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, με επικεφαλής τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη που έχει όλη την καλή διάθεση να εργαστεί για το ζωντάνεμα του αρχαιότερου χιονοδρομικού κέντρου της χώρας. Όμως μαθαίνουμε ότι όσο καλή διάθεση και αν υπάρχει, όση εμπειρία και γνώση και αν διαθέτουν τα μέλη της Διοίκησης, υπάρχει ένα σοβαρό και ανυπέρβλητο προς το παρόν πρόβλημα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δραστηριοποίηση της νέας Διοίκησης. Είναι οι οφειλές κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που βρήκε η νέα Διοίκηση και αφορούν χρέη προς το ΙΚΑ και τρίτους και που χωρίς κρατική επιχορήγηση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, όπως μάθαμε, που ακόμη η νέα διοίκηση δεν έβαλε υπογραφή στο πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του Χιονοδρομικού Κέντρου. Αφού μια τέτοια υπογραφή παράγει αυτομάτως έννομες συνέπειες σε βάρος της για την πληρωμή των χρεών.

Σίγουρα, είναι δύσκολη περίοδος για κρατικές επιχορηγήσεις. Όμως εδώ πρόκειται για πληρωμή και μόνο χρεών, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει και από μόνη της η Γ.Γ. Αθλητισμού στην οποία υπάγεται το Χιονοδρομικό Κέντρο, χωρίς δηλαδή την ουσιαστική μεσολάβηση της νέας διοίκησης. Και είναι μία υποχρέωση του κράτους απέναντι στο ιστορικό αυτό Χιονοδρομικό Κέντρο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει φέτος. Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, αν η νέα διοίκηση δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα, το Χ.Κ. Σελίου θα παραμείνει κλειστό τις ημέρες των εορτών.

Είναι χρέος όλων των τοπικών παραγόντων της Βέροιας, των βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου κ.ά. να κινητοποιηθούν μαζί με τη νέα διοίκηση και να απαιτήσουν από τη Γ.Γ. Αθλητισμού το κονδύλιο που χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα χρέη, να αναλάβει ουσιαστικά έργο η νέα διοίκηση και να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, έχουμε φτάσει να μιλάμε απλώς για λειτουργία του Χ.Κ. Σελίου όπως-όπως, ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για βελτιώσεις και κυρίως για την κατασκευή συστήματος τεχνητής χιόνωσης, όπως έχουν τα 3-5 Πηγάδια, το Καϊμακτσαλάν κ.ά. Είναι λυπηρό και απαράδεκτο, το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αλλά και την πιο σύντομη και ομαλή πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη, να υπολειτουργεί ή ακόμη και να μη λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης συστήματος τεχνητής χιόνωσης. Αυτός, βέβαια, ήταν και είναι και ο πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης, δηλαδή η τεχνητή χιόνωση, αλλά δυστυχώς το κράτος τής? έκοψε τη φόρα, αφού δεν της δίνει ούτε το απαραίτητο κονδύλιο για να μπορέσει να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις.