Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 26/11/2014 11:16

Συνεχίζεται η χιονόπτωση μέχρι τη Πέμπτη.

Αιτία τα διαδοχικά τραφ(trough) που σχηματίζονται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου από την μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά των αερίων μαζών τα οποία και θα επηρεάσουν το προσεχές διήμερο την χώρα μας.

Οι ασθενείς κατά βάσει χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα. Αύριο Πέμπτη θα ενταθούν και θα περιορίζονται σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα πρώτα της Ηπείρου και στη συνέχεια της Μακεδονίας . Αιτία τα διαδοχικά τραφ που σχηματίζονται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου από την μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά των αερίων μαζών τα οποία και θα επηρεάσουν το προσεχές διήμερο την χώρα μας.

Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης που οργανώνεται στην Δυτική Μεσόγειο και θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια.

Με αρκετή ζέστη για την εποχή αναμένεται να υποδεχτούμε τον Δεκέμβριο ενώ αντίθετα η κεντρική Ευρώπη θα δέχεται την πρώτη έντονη χειμωνιάτικη εισβολή.

Αλλαγή στον Ευρωπαϊκό χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων αναμένεται από τα μέσα περίπου του πρώτου δεκαημέρου του Δεκέμβρη δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας.

Βάσει των πρώτων ενδείξεων φαίνεται ότι το καιρικό σκηνικό τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι αρκετά ενδιαφέρον με άκρως χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.
Snowreport weather by: gd