Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 22/11/2014 16:36

Χιονοδρομικό Σελίου. Πρωταρχικός στόχος τώρα η εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης

Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει για δύο χρόνια, γνωρίζοντας τα μεγάλα ζητήματα έλλειψης χρηματοδότησης λόγω της κρίσης σε συνδυασμό με τη μείωση των χιονοπτώσεων

Στις 11 το μεσημέρι παραλαμβάνει σήμερα στις εγκαταστάσεις του Σελίου η νέα διοίκηση του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου, με επικεφαλής τον τέως αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η παράδοση στα γραφεία του χιονοδρομικού στη Βέροια. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει για δύο χρόνια, γνωρίζοντας τα μεγάλα ζητήματα έλλειψης χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια της κρίσης, που σε συνδυασμό με τη μείωση των χιονοπτώσεων των τελευταίων ετών προδιαγράφουν μια δύσκολη διετία, όπως ακριβώς οι δύο τελευταίες θητείες των κ.κ. Ζυγουλιάνου και Παντελίδη, με τον τελευταίο να έχει παραιτηθεί από το καλοκαίρι κιόλας. Ωστόσο ο νέος πρόεδρος Κώστας Καραπαναγιωτίδης δηλώνει ότι όλο το δ.σ. θα καταθέσει ψυχή και σώμα στο έργο που αναλαμβάνει, με σωστό σχεδιασμό, εξωστρέφεια, συνεργασίες και πολύ μεράκι, αλλά και διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία, στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της ανάπτυξης του τουρισμού στην Ημαθία.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης το χιονοδρομικό Σελίου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Με πρώτο το οικονομικό, με ελλειμματικές επιχορηγήσεις από την πλευρά της ΓΓΑ. Και δεύτερο αίτιο την έλλειψη χιονοπτώσεων λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών, που πλήττει πρωτίστως τα χιονοδρομικά της νότιας Ευρώπης με χαμηλό υψόμετρο. Μοναδική διέξοδος εμφανίζεται μάλλον η μελέτη της δυνατότητας εγκατάστασης τεχνητής χιόνωσης (όπως στα 3-5 Πηγάδια), συζήτηση που είχε ξεκινήσει επί διοίκησης Κώστα Γιοβανόπουλου, χωρίς ωστόσο συνέχεια.

Το χιονοδρομικό Σελίου έχει πολύ μεγάλη ιστορία και δυνατότητες για να παραμένει τόσα χρόνια παρατηρητής και απόμαχος της τουριστικής ανάπτυξης. Είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με συνεχή λειτουργία από το 1934, κι έδωσε τα φώτα του στη συνέχεια σε όλα τα χιονοδρομικά της χώρας.

Η πλήρης σύνθεση του νέου δ.σ.

Παρακάτω παραθέτουμε όλα τα μέλη του νέου δ.σ. Σημειώνουμε ότι όλες οι θέσεις είναι άμισθες.

1. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Επάγγελμα: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ως Πρόεδρος.

2. ΦΥΚΑΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ, Επάγγελμα: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ως Αντιπρόεδρος.

3. ΚΑΨΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Επάγγελμα: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ως Γραμματέας.

4. ΠΙΤΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Επάγγελμα: ΑΓΡΟΤΗΣ, ως Ταμίας με αναπληρωματικό τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Επάγγελμα: ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

5. ΤΖΗΜΑ ΣΥΡΜΟΥΛΑ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ, Επάγγελμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ως Έφορος με αναπληρωματικό την ΠΙΤΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Επάγγελμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

6. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Επάγγελμα: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ως Μέλος με αναπληρωματικό το ΜΠΑΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Επάγγελμα: ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

7. ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Επάγγελμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ως Μέλος με αναπληρωματικό τον ΠΙΤΟΥΛΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Επάγγελμα: ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.