Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 20/11/2014 09:41

Σφοδρή χιονοθύελλα στις Η.Π.Α.

Είκοσι είναι ο απολογισμός των νεκρών. Τελικά δεν αναμένονται πλημμύρες όπως οι βροχοπτώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έρχονται νέες χιονοπτώσεις.

Με πολικές θερμοκρασίες σε όλες τις πολιτείες ακόμα και στη Φλόριντα και τη Χαβάη, το 50% καλυμμένο με χιόνι και 20 νεκρούς από το Σάββατο ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το φθινόπωρο στις Η.Π.Α.

Ιδιαίτερα επηρεάστηκε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ίρι λόγω του φαινομένου lake effect. Ενάμιση μέτρο χιονιού σε ένα εικοσιτετράωρο και πέντε νεκροί ήταν ο απολογισμός στην περιοχή. Σύμφωνα με το κυβερνήτη της Νέας Υόρκης αυτό είναι ιστορικό γεγονός και όταν όλα περάσουν η συγκεκριμένη χιονοθύελλα θα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Μπάφαλο.

Όλες οι υπηρεσίες δουλεύουν ασταμάτητα και το προσωπικό δουλεύει διπλοβάρδιες με ελάχιστο ύπνο για να καθαρίσει τους δρόμους και να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους αλλά όπως λένε θα πάρει χρόνο γιατί όπως λένε δεν υπάρχει μέρος να βάλουν αυτή την τεράστια και πρωτόγνωρη ποσότητα χιονιού.

Στο Μπάφαλο, η χιονόπτωση σταμάτησε το πρωί της Τετάρτης και βγήκε ήλιος. Τη Πέμπτη το βράδυ αναμένεται ασθενής χιονόπτωση με θερμοκρασία -3. Η θερμοκρασία θα ανέβει απότομα πάνω από μηδέν το Σάββατο και θα ακολουθήσουν βροχοπτώσεις οι οποίες, εικάζεται, ότι θα λιώσουν τις μεγάλες ποσότητες χιονιού και μπορεί να προκληθούν πλημμύρες. 23/11/2014 update:
Τελικά δεν αναμένονται πλημμύρες όπως οι βροχοπτώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Την επόμενη Κυριακή έρχονται νέες χιονοπτώσεις.