Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2014 11:36

Ένα μεγάλο έργο - ένας μεγάλος αγώνας

Το Χ.Κ.Παρνασσού βρίσκεται στην τελική ευθεία και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα χρονιά με την αποπεράτωση ενός πολύ σπουδαίου έργου που θα αλλάξει εντελώς τις συνθήκες χιονοδρομίας στην περιοχή αλλά και στη χώρα μας γενικότερα.

Εδώ θα πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και να δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που έδωσαν ένα πολύ δύσκολο αγώνα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Κι εννοώ την ΕΤΑΔ και τους ανθρώπους της. Τους ανθρώπους που τόσα χρόνια πασχίζουν για το βουνό και θα πασχίζουν. Μιλάμε για ένα έργο που κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Και δεν μιλάμε για τα οικονομοτεχνικά (ΕΣΠΑ - Doppelmayr) αλλά για τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα του ελληνικού δημοσίου... ΕΟΤ, Δασαρχεία, ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια, κ.λπ. Η ΕΤΑΔ με τους ανθρώπους της έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και εκεί που θα είμαστε του χρόνου με τη συνέχιση των έργων στη Φτερόλακα. Μιλάμε για πραγματικό άθλο!

Μπορεί τα έργα στο σύνολό τους να μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα και οι λύσεις που θα δίνονταν να ήταν οι τέλειες στο 100% αλλά μετά από τόσες αντιξοότητες και δυσκολίες πιστεύω ότι ακόμη και με το 90% της επιτυχίας θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Το έργο έγινε για τους Ελληνες χιονοδρόμους, για να μπορούν να απολαύσουν επιτέλους, ένα βουνό στη χώρα μας με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με ασφάλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία. Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτό κι ας μην μεμψιμοιρούμε. Ας δώσουμε επιτέλους κι ένα μπράβο σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν.

Τέλος θέλω να επισημάνω ότι κι από την πλευρά της η ΕΤΑΔ θα πρέπει να δείξει γι ακόμη μια φορά υπευθυνότητα και να φροντίσει ώστε το βουνό να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και όχι με περιορισμούς και οικονομίες. Φέτος είναι καθαρά χρονιά επενδύσεων και όχι περικοπών.

Σωτήρης Γιαννόπουλος