Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 30/09/2014 12:36

Δελτίο Τύπου για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της "Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τo Σάββατο 27/09/2014, στο Βόλο, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της "ΕΝΩΣΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ". Στη διάρκεια της καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας και τέθηκαν οι στόχοι για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και τη διεύρυνση της εποχικότητας με την λειτουργία τους ως ορεινά τουριστικά κέντρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων 10 Χιονοδρομικών Κέντρων από τα 12 μέλη της ΕΧΚΕ:
1. Πηλίου
2. Βασιλίτσας,
3. Σελίου,
4. Παρνασσού,
5. Καιμακ/Βόρρας,
6. Καϊμακτσαλάν,
7. Τριών-Πέντε Πηγαδίων,
8. Καλαβρύτων,
9. Σερρών,
10. Ελατοχωρίου
11. Φαλακρού,

καθώς και
12. Μετσόβου (μη μέλος)
13. η Ε.Ο.Χ.

Απουσίασαν οι εκπρόσωποι των Χ.Κ.
1. Καστοριάς
2. Περτουλίου

Η Ένωση, που έχει έδρα τον Βόλο, αποτελεί ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργασίας των χιονοδρομικών κέντρων που αποβλέπει στην ενιαία εκπροσώπησή τους έναντι της πολιτείας, στην προώθηση κοινών στόχων και στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
Στους σκοπούς της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του χιονοδρομικού και ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, η προβολή και διαφήμιση των χιονοδρομικών κέντρων και η ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που σχετίζονται με τη χιονοδρομία και τον εναλλακτικό ορεινό τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ύστερα από αρχαιρεσίες προέκυψε το νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης με:
α) Πρόεδρο τον κ. Λεφούση Ηρακλή από το ΧΚ Νάουσας/3-5 Πηγάδια,
β) Αντιπρόεδρο τον κ. Νασίκα Ιωάννη από το ΧΚ Βασιλίτσας
γ) Γραμματέα τον κ. Ιγγλέση Γρηγόρη από το ΧΚ Πηλίου
δ) Ταμία τον κ. Δρίβα Παναγιώτη από το ΧΚ Παρνασσού
ε) Μέλος τον Σπυρόπουλο Λεωνίδα από το ΧΚ Καλαβρύτων
ζ) Αναπληρ. Μέλος τον Κυριαζίδη Δημ. από το ΧΚ Φαλακρού και
η) Αναπληρ. Μέλος τον Γκλάρα Κώστα από το ΧΚ Ελατοχωρίου

Από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προκύπτουν τρεις πρωτεύοντες άξονες δράσης για τις δραστηριότητες της Ενωσης:
1. Νομιμότητα- Ασφάλεια (συνεννόηση με αρχή ελέγχου)
2. Βιωσιμότητα (κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων, αναζήτηση νέων πόρων)
3. Ανάπτυξη (αξιοποίηση συνεργειών, ανάπτυξη ιστότοπου, αναζήτηση ρόλου ενδιάμεσου φορέα μεταξύ ΧΚ και κράτους κ.λπ)

Επίσης, με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΧΚΕ, ο νέος πρόεδρος και το ΔΣ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το απερχόμενο ΔΣ και ιδιαίτερα στους απελθόντες πρόεδρο κ.Παππά Χρήστο και Αντιπρόεδρο κ. Βαζαίο Θύμιο για την προσφορά τους στην Ένωση.
Ο κ. Παππάς Χρ. στα έξι χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ , βοήθησε σημαντικά την Ένωση και όλα τα ΧΚ της χώρας στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων. Με τις παρεμβάσεις και προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, με συναντήσεις με υπουργούς και τη συμμετοχή σε επιτροπές υπουργείων, με υπομνήματα και παραστάσεις σε επιτροπές της Βουλής και με τη διοργάνωση ημερίδων, λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των ΧΚ, ενώ οι διαχειριστές τους είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε θέματα λειτουργίας και ασφάλειας.

Εκ της διοικήσεως