Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 16/05/2014 10:55

Αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και ανάπτυξη και εκμετάλλευση τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ντορντόπολη, Δήμου Νάουσας, Ν.Ημαθίας με ΣΔΙΤ

Ο Δήμος Νάουσας προκυρήσσει Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο: «Αναβάθμιση, Επέκταση και Εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια και Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Τουριστικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ντορντόπολη, Δήμου Νάουσας, Ν. Ημαθίας».

Το Γενικό Σχέδιο Ανάπτυξης αποτελείται από παρεμβάσεις σε τέσσερις περιοχές/τομείς αξιοποίησης:
- Αναβάθμιση / επέκταση Βάσης Χ/Κ στα 3 Πηγάδια
- Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Υφιστάμενου Χ/Κ 3-5 Πηγάδια
- Διαμόρφωση Νέων Πιστών Χ/Κ στη περιοχή Μπαλκόνι
- Αξιοποίηση περιοχής Ντορντόπολης

Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Βάσης περιλαμβάνει τη συμπλήρωση των εγκαταστάσεων Βάσης στα 3 Πηγάδια και κατάργηση του γηπέδου, συμπλήρωση των χιονοδρομικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης (κτίριο υποδοχής και εξυπηρέτησης, έκδοση εισιτηρίων, προσανατολισμός) και επέκταση των χώρων στάθμευσης στα 3 Πηγάδια με διαμόρφωση τριών χώρων στάθμευσης.

Ο εκσυγχρονισμός των αναβατήρων περιλαμβάνει την κατάργηση των υφιστάμενων συστημάτων μεταφοράς και εγκατάσταση 6 σύγχρονων συστημάτων υψηλής δυναμικότητας μεταφοράς. Τα υφιστάμενα συστήματα μεταφοράς καταργούνται ή αναβαθμίζονται και εγκαθίστανται νέα σύγχρονα συστήματα μεταφοράς για αύξηση της χωρητικότητάς τους ενόψει της προβλεπόμενης αύξησης της κίνησης του Χ/Κ. Επίσης, προβλέπεται αναβάθμιση-επέκταση Καφετέριας Βουνού.

Η διαμόρφωση νέων πιστών Χ/Κ στην περιοχή Μπαλκόνι περιλαμβάνει την προσθήκη 3 νέων πιστών δυτικά στις θέσεις "5 Πηγάδια". Επιπλέον ανακαινίζεται και η υφιστάμενη καφετέρια στη θέση Βουλγάρα. Στη θέση Μπαλκόνι αναπτύσσονται νέες πίστες για την επέκταση του Χ/Κ με πρόσθετες πίστες χαμηλότερης δυσκολίας από τις υφιστάμενες.

Τέλος, στην περιοχή της Ντορντόπολης και σε απόσταση 1,5 χλμ περίπου από τη Βάση του Χ/Κ υπάρχει έκταση, η οποία έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων και για τη διαμόρφωση κέντρου προπόνησης αθλητών όλων των αθλημάτων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.
- Τα τουριστικά καταλύματα θα υποστηρίξουν την αυξημένη ζήτηση για διαμονή από τους επισκέπτες του Χ/Κ, αλλά και θα παρέχουν εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.
- Το Κέντρο Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού (ΚΕ.Π.Α.Τ) θα είναι ορεινού τύπου και θα περιλαμβάνει όλες τις προβλεπόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτοτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας και υποστηρικτικών υπηρεσιών.
- Επίσης στην περιοχή θα προβλεφθεί και ειδική έκταση για Camping, καθώς και κοινόχρηστοι χώροι για τη διαμόρφωση οδών, κόμβων, χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, χώρων συνάθροισης κοινού, ανοικτών αγωγών απορροής κλπ.

Δείτε την προκήρυξη στη σελίδα των ΣΔΙΤ και αναλυτικότερα εδώ.