Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 03/03/2014 07:38

Δημήτρης Πάππος

Εφυγε στις 1/3/2014 το απόγευμα από κοντά μας ο Δημήτρης Πάππος, από τους πρωτεργάτες της ελληνικής χιονοδρομίας και πρωταγωνιστής στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Γεροντόβραχου. Η κηδεία του θα τελεστεί στην Αράχωβα, στον Αγιο Γεώργιο, Τρίτη 4/3/2014 στις 13:00.

Η πρώτη Σχολή Σκι στην Ελλάδα ιδρύθηκε την χιονοδρομική περίοδο 1977-78 από τον Δημήτρη Πάππο και Τηλέμαχο Mπαλντούμη. Πρωταθλητών Ελλάδος που πρωταγωνίστησαν στην αθλητική χιονοδρομία για περισσότερο από μία εικοσαετία (1956-1978). Όλα ξεκίνησαν το 1956 στο Σέλι.

Οι δύο υπαξιωματικοί των Δυνάμεων Καταδρομών προπονούνταν στο χιονοδρομικό κέντρο, ενώ η φιλία που τους ένωνε ήταν περισσότερο και από αδελφική.

Μαζί στις προπονήσεις, μαζί στην Εθνική Ομάδα, μαζί και στον Όλυμπο όπου παρέμειναν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων για 20 σκληρούς χειμώνες.

Από το 1958, ως βασικά μέλη της Εθνικής ομάδας συμμετέχουν σε πολυάριθμους αγώνες στο εξωτερικό, σε Παγκόσμια κύπελλα και Παγκόσμια πρωταθλήματα, με κορυφαίες τις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Innsbruck 1964 στην Αυστρία και της Grenoble 1968 στην Γαλλία.
Περισσότερα εδώ

Ταξιδεύουν σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα σε όλον τον κόσμο έχοντας μία και μόνο επιθυμία, να μπορέσουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με άλλους χιονοδρόμους και να μεταδώσουν την χιονοδρομική παιδεία και κουλτούρα σε όσο το δυνατό περισσότερους Έλληνες.

Το 1972 γίνονται οι πρώτοι Ελληνες που εκπαιδεύονται ώς δάσκαλοι σκι από την Εθνική Ομοσπονδία Δασκάλων της Αυστρίας (OSLV) και λαμβάνουν την πρώτη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα.
Στη φωτό από αριστερά: Φίλιππος Αδαμίδης, Δημήτρης Πάππος, Μηνάς Κόκορης, Νικόλας Κακλαμανάκης από ένα gathering windsurfing στο Moraitis Sports Center στον Σχινιά