Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 13/02/2014 13:18

Καναδός προπονητής cross-country σκί δανείζει πέδιλο σε Ρώσσο σκιέρ

Ο Justin Wadsworth μπορεί να είναι προπονητής της ομάδας του cross-country σκί του Καναδά, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα βοηθήσει έναν αντίπαλο σκιέρ σε ανάγκη.
Οταν ο Ρώσσος Anton Gafarov έπεσε κατά την διάρκεια του ημιτελικού cross-country sprint αντρών, με αποτέλεσμα να σπάσει το ένα του πέδιλο, ο Wadsworth έσπευσε να τον βοηθήσει.
Παρόλο που ο Gafarov είχε χάσει την πιθανότητα πρόκρησης, ήθελε να τερματίσει τον αγώνα μπροστά στο πλήθος, αλλά το πέδιλο του είχε κατεστραφεί κατά την πτώση του.
Εκεί επενέβη ο Wadsworth.
Ο Καναδός προπονητής έσπευσε στην πίστα, κουβαλόντας ένα πέδιλο του σκί, το οποίο έδεσε γρήγορα στην μπότα του Gafarov, γεγονός το οποίο απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό.
"Ηταν σαν να έβλεπα ένα ζώο που έπεσε σε μία παγίδα", είπε ο Wadsworth. "Δεν μπορούσα να τον αφήσω έτσι".
Ενώ ο Ρώσσος βρισκόταν 3 λεπτά πίσω απ'τους συναγωνιστές του, κατάφερε να φτάσει στην γραμμή τερματισμού χάρη στην βοήθεια του καναδού προπονητή.

Το περιστατικό αυτό θύμισε τους Ολυμπιακούς στο Τορίνο το 2006, όταν ο Νορβηγός προπονητής Bjornar Haakensmoen βοήθησε την Καναδέζα cross-country σκιέρ Sara Renner στο ομαδικό σπρίντ. Το μπατόν της Renner έσπασε στην μέση της διαδρομής, και ο Haakensmoen της το αντικατέστησε.
Δυστυχώς, η κίνηση αυτή απέτρεψε στην Νορβηγία να κέρδισει μετάλλιο, καθώς η Renner και η Beckie Scott πήραν το ασημένιο, ενώ οι Νορβηγοί βγήκαν τέταρτοι.
Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης, θεατές και υποστηρικτές από τον Καναδά χάρισαν 5 τόνους mapple syrup στον Νορβηγό προπονητή Bjornar Haakensmoen.