Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 13/02/2014 09:45

Πρώτο Χρυσό για την Γαλλία!

Η Γαλλία έλαβε το πρώτο της χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi, όταν ο Martin Fourcade κέρδισε στο δίαθλο, ενώ ο Νορβηγός θρύλος Ole Einar Bjoerndalen έχασε την ευκαιρία να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ μεταλλίων σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Bjoerndalen ξεκίνησε τον αγώνα ίσα με τον επίσης Νορβηγό cross country σκιέρ Bjoern Daehlie για το ρεκόρ όλων των εποχών των 12 μεταλλίων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παρόλο την καλή ταχύτητα του, ο Bjoerndalen αστόχησε 2 φορές, γεγονός που τον κατέταξε στην τέταρτη θέση με χρόνο 34:14.5, 1.7 δευτερόλεπτα πιό αργός από τον Γάλλο Jean Guillaume Beatrix που ήρθε τρίτος.
Ο Τσέχος Ondrej Moravec κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το πρώτο του σε Ολυπμιακούς Αγώνες. Το επόμενο καλύτερο αποτέλεσμα του ήταν το χάλκινο στο μικτό ρελέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.
Ο Fourcade, ο οποίος πήρε το πρώτο του χρυσό, κυριάρχησε στον αγώνα από το μέσο της σκηνής και μάλιστα δεν δίστασε να σφίξει την μπουνιά του πανηγυρικά μετά την τελευταία καθαρή βολή του.