Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2014 11:20

Απειλητικό email για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Sochi-CNN

Οι υπεύθυνοι για τους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Sochi της Ρωσίας, έλαβαν απειλιτικό email. Η απειλή αυτή έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των αγώνων.

Οι αρμόδιες Ολυμπιακές Επιτροπές των ΗΠΑ αλλά και διαφόρων Ευρωπαικών χωρών έλαβαν το προειδοποιητικό αυτό email, το οποίο αναφερόταν σε πιθανή τρομοκρατική ενέργια έναντι των επισκεπτών του Sochi. Η κυβέρνηση του Vladimir Putin έσπευσε να δηλώσει πως έχει προβλέψει δρακόντια μέτρα ασφαλείας. "H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πέρνει στα σοβαρά την ασφάλεια και μεταφέρει κάθε πιθανό κίνδυνο στις αρμόδιες υπηρεσίες", αναφέρει η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Sandrine Tonge στο CNN, η οποία αργότερα δήλωσε πως "το email που έλαβαν οι Εθνικές Επιτροπές δεν παρουσιάζει καμία απειλή και φαίνεται να είναι ένα απλό μήνυμα από το κοινό".

Η Σλοβακία και η Ουγγαρία με την σειρά τους αναφέρουν πως έλαβαν και αυτές e-mail (στα αγγλικά) τα οποία προειδοποιούσαν για την ασφάλεια των πολιτών και αθλητών τους.

Η Ιταλική και Γερμανική Ολυμπιακή επιτροπή επιβεβαίωσαν πως έλαβαν το e-mail αυτό. Αλλοι δήλωσαν πως η προειδοποίηση αυτή είχε προωθηθεί από άλλες χώρες ή από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το email που στάλθηκε στην Ουγγαρία ανέφερε πως "μπορεί να υπάρξει τρομοκρατική ενέργεια έναντι των πολιτών και αθλητών της Ουγγαρίας, και πως μέλη της ομάδας μπορεί να ανατιναχθούν(!)", δήλωσε ο Zsigmond Nagy, διευθυντής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της Ουγγρικής Ολυμπιακής επιτροπής. Πρόσθεσε επίσης πως η Ουγγρική Ολυμπιακή επιτροπή μοιράστηκε το απειλητικό αυτό email με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi αλλά και με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

"Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ουγγαρίας ανέλυσε το email, αλλά σαν χώρα δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τους Ολυμπιακούς στο Sochi" τόνησε ο Nagy. Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε και αυτή με την σειρά της πως έλαβε το μήνυμα, και έπειτα το άφησε στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών, δήλωσε ο Scott Blackmun, επικεφαλής της επιτροπής. "Η ασφάλεια και η προστασία της Αμερικανικής ομάδας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα" δήλωσε γραπτώς. "Οπως πάντα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Εξωτερικών, τους τοπικούς διοργανωτές καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των αντιπροσώπων μας και των υπολοίπων αμερικάνων που θα ταξιδέψουν στο Sochi."

Πηγή: CNN