ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑΣ

Είδος:
ΞΕΝΩΝΕΣ-STUDIO
Τοποθεσία:
ΟΛΥΜΠΟΣ / ΧΙΟΝ. ΚΕΝ. ΟΛΥΜΠΟΣ
Διεύθυνση:
ΟΛΥΜΠΟΣ
Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  Τηλέφωνο:
2310310649
Fax:
 
E-mail:
inform@hrt.org.gr
Κατηγορία:
 
Αριθμός δωματίων:
Τιμή δίκλινου για καθ/νές σε ευρώ:
 
Τιμή δίκλινου για Σ/Κ σε ευρώ:
 
Ξεκινώντας από το Λιτόχωρο με το αυτοκίνητο, μετά από 13 περίπου χλμ. φτάνει στη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), απΆ όπου ξεκινά το ορειβατικό μονοπάτι που οδηγεί μετά από περίπου 2,5 ώρες πεζοπορίας στο Καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Η ανάβαση γίνεται από πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι και η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ακόμα και για όσους δεν έχουν εμπειρία σε αναβάσεις, αρκεί να έχουν κάποιο βασικό εξοπλισμό. O επισκέπτης ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο Μουσών του Ολύμπου και τις κορυφές (Μύτικας και Στεφάνι), ενώ στο ύψος του υδραγωγείου επιλέγει να κινηθεί προς τις κορυφές μέσω Πετρόστρουγκας. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού (Δ10) βρίσκεται μέσα σε πυκνό δάσος από οξιές, ενώ από το υδραγωγείο και μετά η οξιά αντικαθίσταται από υπεραιωνόβια ρόμπολα.

Χτισμένο μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, στα 1.940 μέτρα υψόμετρο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, εκτός από την υπέροχη θέα, μαγειρευτό φαγητό και ροφήματα, τη ζέστη από τζάκια και ξυλόσομπες σε όλους τους χώρους του καταφυγίου, αλλά και τη φιλοξενία των διαχειριστών του. Το καταφύγιο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 72 ατόμων, ενώ έχει ανακαινισθεί με εθελοντική εργασία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με αποτέλεσμα ο χώρος να γίνει περισσότερο λειτουργικός και ζεστός για τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου έχει δημιουργηθεί και συντηρείται ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο για περιπτώσεις ανάγκης.

Το καταφύγιο αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ήδη ανοίξει αναρριχητικές διαδρομές σε κοντινό βράχο, δίνοντας τη δυνατότητα σε αναρριχητές να εξασκήσουν το αγαπημένο άθλημά τους.

Τιμές Διανυκτέρευσης
Απλοί επισκέπτες: 12 ευρώ
Επισκέπτες - μέλη Συλλόγων (με θεωρημένη ταυτότητα): 10 ευρώ
Εθελοντικές Ομάδες: 10 ευρώ
Θέση στο χάρτη

Τελευταία ενημέρωση:
01/12/2016

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω αν ενδιαφέρεστε
να γίνει κράτηση μέσω του Snow Report:


ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

Ονομα:
Επώνυμο:
Αριθμός ατόμων:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Email:
Τύπος δωματίου:
Ημερομηνία άφιξης (ηη/μμ/εεεε):
Ημερομηνία αναχώρησης (ηη/μμ/εεεε):
Τυχόν ερωτήσεις/σχόλια: