Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 21/09/2017 14:24

23οι Xειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες PyeongChang 2018

Το πρόγραμμα των αγώνων 09-25 Φεβρουαρίου

Με λιγότερες από 150 μέρες να μας χωρίζουν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 που θα διεξαχθούν στην Πιονγκτσανγκ της Νοτίου Κορέας, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης. 50 ολυμπιακά μετάλλια FIS θα προσφερθούν, συγκεκριμένα 13 μετάλλια στο Cross-Country, 11 στο Αλπικό, 10 στο Freestyle Skiing, 9 στο Snowboard , 4 στο Ski Jumping και 3 στο Nordic Combined.

Επίσης, θα υπάρξουν 6 νέες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα: Το snowboard big air (Ανδρών/Γυναικών), το Αλπικό ομαδικό, το Speed Skating mass start (Αντρών/ Γυναικών) και το διπλό μικτό Curling, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των χρυσών μεταλλίων σε 102 -τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει δοθεί σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Cross-Country Ski θα ανοίξει την αυλαία των αγωνισμάτων στις 10 Φεβρουαρίου και θα την κλείσει στις 25 του ίδιου μήνα. Το Ski Jumping θα πραγματοποιηθεί τις απογευματινές ώρες ενώ τα υπόλοιπα αγωνίσματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η διαδικασία για να συνταχθεί το πρόγραμμα για τα 17 αγωνίσματα ξεκίνησε από το 2013 σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις επτά Διεθνείς Ομοσπονδίες και την Εταιρία Μετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται και τώρα με την έκδοση του προγράμματος, ο ενθουσιασμός και η προσμονή για τον κάθε συμμετέχοντα αυξάνεται, δήλωσε ο Πρόεδρος της PyeongChang 2018 Lee Hee-beom.

Ποιοί Ελληνες αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν
Αν και επισήμως η σύνθεση της ελληνικής αποστολής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιανουαρίου, οι Ελληνες αθλητές που αναμένεται να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς με βάση τις επιδόσεις τους είναι οι Αγγέλης Απόστολος και Μαρία Τσακίρη στην Αντοχή, οι Πρώιος Γιάννης και Σοφία Ράλλη στο Αλπικό,ενώ στη χιονοσανίδα ο Αλέξης Τσώκος.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων εδώ