Καλά Χριστούγεννα με χιόνια και λίγες πίστες σε λειτουργία..
Μέτα την τελευταία κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη μέχρι το βράδυ και σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα, τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού που έχουν καταγραφεί είναι στο Πήλιο και στο Καιμάκτσαλαν, 30-40 εκ. Στον Παρνασσό, Καλάβρυτα και Καρπενήσι το χιόνι δεν είναι αρκετό για να λειτουργήσουν πίστες τις επόμενες ημέρες. Ενημερώνουμε ότι για να λειτουργήσει μία πίστα χρειάζεται τουλάχιστον 60 εκ ύψος χιονιού έτσι ώστε να μπορεί να πατηθεί από τους χιονοστρωτήρες. Στα 3-5 Πηγάδια και στο Καιμάκτσαλαν από χθες το πρωί λειτουργούν τα κανόνια τεχνητής χιόνωσης για να προσθέσουν επιπλέον χιόνι.
Υποψηφίες πίστες για λειτουργία είναι στο Καιμάκτσαλαν(αύριο) σίγουρα το Μετερύζι και ετοιμάζεται η Σαραντόβρυση όπου στη βάση χρειάζεται να δημιουργηθεί χιονοδιάδρομος, 3-5 Πηγάδια(Κυριακή) όπου βοηθούν τα κανόνια, Πήλιο(Κυριακή) και Πισοδέρι που ήδη λειτουργούν δύο babylifts.
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Χ.Κ. Βασιλίτσας για την βοήθεια τους στην
εγκατάσταση της νέας κάμερας και μετεωρολογικού (MeteoCam) του χιονοδρομικού.
Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια για μια ακόμη χρονιά θα συνεχιστεί η συνεργασία με το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν για ΚΟΙΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ (με 180 ευρώ για ενήλικες και 120 ευρώ για μαθητές-φοιτητές), ως πρώτο βήμα στη σύμπραξη μεταξύ Χ.Κ. Περισσότερα εδώ.
ΚΑΙΡΟΣ:
Tο Σαββατοκύριακο και ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός με εξαίρεση μόνο το Σάββατο για όσους κινηθούν προς Καρπενήσι και Παρνασσό καθώς θα επικρατεί σε αυτά τα χιονοδρομικά αυξημένη συννεφιά έως το μεσημέρι αλλά και πολύ ισχυροί ΒΑ άνεμοι στο Παρνασσό. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι καιρικές συνθήκες την Παρασκευή ιδιαίτερα στον Παρνασσό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες αφού αναμένονται θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι.
Σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες η Παρασκευή θα είναι η πιο κρύα ημέρα ενώ το Σαββατοκύριακο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου αλλά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός με αποτέλεσμα η χρήση των αλυσίδων κατά περίπτωση να είναι απαραίτητη.
Νίκος Μαζαράκης, Μετεωρολόγος
Διαπλατύνσεις πιστών αλλά και δημιουργία νέας πίστας στο Χ.Κ. Καλαβρύτων.
Το γνωστό λούκι στο πάνω μέρος της Στύγας 2 δεν υφίσταται πιά. Η κοκκινο-μπλέ πίστα έχει πλέον πλάτος 40 μέτρα σε όλο σχεδόν το μήκος της.
Επιπλέον νέα κόκκινη πίστα έχει δημιουργηθεί δεξιά του συρόμενου(άγκυρα) "Aρτεμις" όπου είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση πυλώνα 50 μέτρα ψηλότερα του υπάρχοντος τελευταίου.
Τιμοκατάλογος 2006-07 από το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια εδώ.
Tιμοκατάλογος 2006-07 από το Χ.Κ. Παρνασσού εδώ.
Η χιονοδρομική περίοδος 2006-2007 ξεκινά σε λίγες μέρες και εμείς στο Χ.Κ. Βασιλίτσας εγκαινιάζουμε μια νέα μορφή επικοινωνίας με όλους εσάς. Στόχος μας είναι η έγκυρη και άμεση ενημέρωσή σας και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν στο χιονοδρομικό μας κέντρο. Πιστεύουμε ότι οι δικές σας επισημάνσεις και ο εποικοδομητικός διάλογος θα βοηθήσουν στην προσπάθεια μας για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Χ.Κ. Περισσότερα εδώ.
|
Με τεχνητό και φυσικό χιόνι που το ύψος του φθάνει τα 40-50 εκ. είναι σε λειτουργία στο Πισοδέρι ένα babylift έδω και μία εβδομάδα. Στο Χ.Κ. Καλαβρυτών και Ελατοχωρίου λειτουργεί το σαλέ για τους επισκέπτες. Το Χ.Κ. Παρνασσού έχει ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης και είναι έτοιμο προς λειτουργία εφόσον υπάρχει αρκετή χιονοκάλυψη, αυτή την ώρα το ύψος χιονιού είναι μόνο 15 εκ. Το γυάλινο σαλέ στο υψόμετρο 1950 μέτρων παραμένει κλειστό.
Σε λειτουργία είναι οι Snow Cams στο Σέλι,Πισοδέρι, Περτούλι, Παρνασσό, Καλάβρυτα και Πάρνηθα για να καταγράψουν το κύμα χιονιά. Νέας τεχνολογίας Snow Cams προγραμματίζονται για τα Χ.Κ. Καιμάκτσαλαν, 3-5 Πηγαδιών και Βασιλίτσας, παράλληλα τουλάχιστον δύο Mobile Cams σε συνεργασία με το Tim Plus θα ταξιδεύουν σε σημεία ενδιαφέροντος με αποστολή εικόνας εν κινήσει.
Πάρνηθα Meteo Cam στα 1330μέτρα.
Ενα project διάρκειας πολλών μηνών με καταβολή μεγάλης προσπάθειας ολοκληρώθηκε και είναι σε δοκιμαστική φάση. Δείτε ζωντανή εικόνα από την Πάρνηθα μαζί με τις τρέχουσες μετεωρολογικές ενδείξεις. Υπεύθυνος έργου είναι ο Ηλίας Κοτσίφης. Η μικρή εικόνα ενημερώνεται κάθε 10 λεπτά.
Με την Snow Report Card στο χέρι... έχετε καλύτερες τιμές σε αγορές εξοπλισμού και χιονοαλυσίδων, κάρτες χιονοδρομικών, ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό, και παράλληλα υποστηρίζετε το Snow Report!
20% έκπτωση στους κατόχους της Snow Report Card 2007 στα καταστήματα Κλαουδάτος όπου επικρατούν "Αλπικές Μέρες".
Απολαύστε εκπληκτικές εικόνες από τις Snow Cams στο Πισοδέρι (MEGAPIXEL),
Περτούλι (MEGAPIXEL) Λυκαβηττός (VGA).
|
|
 |
|