Πρόβλεψη καιρού 27/4/2009

Με ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα αρχίσει η νέα εβδομάδα σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα δεν αναμένονται ενώ από την Τρίτη και μετά τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα με αποτέλεσμα και η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο. αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 27/4 προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς. Θα υπάρχουν πάντως και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες λόγω της αυξημένης συννεφιάς θα κρατηθούν σε καλά επίπεδα με τις μέγιστες στους 3-5 βαθμούς.

Την Τρίτη 28/4 προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 29/4 οι καιρικές συνθήκες θα είναι γενικά καλές με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο φτάνοντας τους 6-8 βαθμούς.

Την Πέμπτη 30/4 το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει καθώς η μέρα θα είναι καλή με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ? βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Για το Snowreport Report, Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός ? Μετεωρολόγος Επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών E